DIY embroidery greeting card with Heart

Izšūta apsveikuma kartīte ar sirsniņu

Nav šaubu, ka bērnu pašu darinātas dāvanas ir visu laiku labākās dāvanas viņu vecākiem un ģimenei. Un paštaisītas apsveikumu kartītes ir visvienkāršākā dāvana, ko var uztaisīt ikviens. Tā kā tuvojas Valentīna diena, dalos ar ideju, kā izšūt sirsnīgāko apsveikumu sev mīļajam.

 

Šim darbam Tev būs nepieciešams:

- tukša apsveikuma kartīte jeb uz pusēm pārlocīts 20x15cm kartons,

- papīra loksne un zīmulis,

- sarkans diegs un adata,

- rīks caurumu duršanai,

- lineāls.,

- caurspīdīga līmlente,

- šķēres.

 

Oriģinālas un pašdarinātas apsveikuma kartītes vari veidot arī izmantojot šo Izšujmās Apsveikuma kartītes radošo kasti, kurā atradīsi 6 dažādus dizainus un veinu tukšu kartīti savam zīmējumam. Komplektā iekļautas arī aploksnes apsveikuma nosūtīšanai pa pastu.

 

 

Uzzīmē sirdi

Tu vari zīmēt sirdi uzreiz uz apsveikuma kartītes, bet iesaku to vispirms izgriezt no papīra, lai abas tās puses būtu vienādas. Pārloki papīru uz pusēm un pie locījuma vietas uzzīmē pusi no sirds. Izgriez abas puses un sirds ir gatava.

Izdur caurumus

Gatavo sirdi pārzīmē uz apsveikuma kartītes. Izmantojot lineālu atzīmē caurumu vietas 0.5-1cm attālumā un izdur caurumus. Pirms dur kartītē caurumus, pārliecinies, ka esi palicis apakšā filcu vai rokdarbu paliktni un Tu nesabojāsi galda virsmu.

Izšuj sirdi

Iever adatā diegu un sāc šūt. Atstāj diega galu nesasietu, vēlāk to pielīmēsi ar caurspīdīgu līmlenti. Šuj pa diagonāli turpu šurpu (skat. zīmējumu), kamēr visa sirsniņa izšūta.



Jaunāki bērni, kas vēl nešuj ar metāla adatu, var izmantot dziju un plastmasas adatu. Tikai tad caurumi jātaisa lielāki un retāk. Šuj krustu šķērsu un veido interesantu rakstu sirsniņai.

 

Ļaujies radošumam un izdomā arī pats savu izšujamo sirsniņas dizainu. Ieraksti apsveikumu un pārsteidz mammu, omi vai citu mīļu cilvēku svētkos.

 


Lai radoša darbošanās!