Paper Weaving Greeting Card

Papīra aušana – noaud sirsniņu!

Tuvojas Valentīndiena, bet Tev nav ideju oriģinālai apsveikuma kartiņai? Tu vari to noaust no papīra strēmelēm. Jā, tik tiešām, aust var arī ar papīru, ne tikai dziju. Turklāt apsveikuma kartītes ar sirsniņu vari dāvināt ne tikai Valentīna dienā, bet arī Māmiņdienā, dzimšanas dienā vai citos svētkos.

Ķeramies pie darba!

papīra aušanas apsveikuma kartīte

Šim uzdevumam Tev būs nepieciešami:

  • 20x15 cm kartons vai biezāks papīrs apsveikuma kartiņas pamatnei
  • 21x10cm papīrs
  • Šķēres un papīra nazis
  • Zīmulis
  • Lineāls
  • Līme

Materiāli papīra aušanai

Apsveikuma kartiņas taisīšana:

1. solisSadali mazāko papīru pa šaurāko malu 1cm platās loksnēs un sagriez. Tev tagad ir desmit 1cm platas un 21cm garas loksnes.

2. solisŅem lielāko kartonu/papīru un uz garākās malas atzīmē kartona pamatnes vidu, lai vari to precīzi pārlocīt uz pusēm.

3. solisKartiņas iekšpusē uz tās šaurākās malas atzīmē 2cm no abām malām. Vidējo daļu sadali 1cm platās loksnēs un ar papīra nazi iegriez taisnas līnijas, atstājot 5mm neiegrieztu ārējā malā. Otrā pusē vari griezt gandrīz līdz pašai locījuma vietai. Atceries izmantot griešanai paredzēto paliktni vai arī biezu kartonu, lai nesabojā galda virsmu. Tev tagad ir kartiņa ar iegrieztām 11 loksnēm.

idejas papīra aušanai bērniem

4. solis Pagriez kartiņu pareizā virzienā un sāc aust. Iever pirmo loksni pa virsu vidējai kartiņas loksnei. Katru nākamo rindu aud par vienu loksni platāku uz katru pusi līdz tiec līdz pēdējai pamatnes loksnei. Tad sašaurini aušanu par vienu loksni, lai veidojas sirds forma. Vidū atstāj neizaustu.

papīra aušanas sirsniņas pamācība

5. solis Nogriez visas liekos papīra loksnes galus un pielīmē pie pamatnes.

Papīra aušana apsveikum kartīte ar sirsniņu Māmiņdienā

papīra aušana bērniem

6. solis Uzraksti apsveikumu un uzdāvini sev mīļajam.

noausta papīra sirsniņa apsvēikuma kartītē

Apskati Lienes sagatavoto video par to, kā izveidot šādu kartīti: