Want to make woven coasters? Easy DIY tutorial

Austi krūzīšu paliktņi

Aušana patiesi ierauj savā pasaulē un gribas iemācīties un izmēģināt arvien jaunas lietas. Šoreiz izvēle krita uz tējas krūzīšu paliktņiem. Jau galvā iztēlojos, kā tie izskatīsies un atlika vien ķerties pie darba. Procesu centos arī iemūžināt, lai Tev ir iespēja smelties iedvesmu!

Ja vēl neesi pazīstams ar aušanas pamatiem, tad iesaku izlasīt mūsu ierakstu par aušanu iesācējiem!

Kas nepieciešams, lai noaustu savus krūzīšu paliktņus?

  • dzijas
  • aušanas rāmis
  • izturīgs diegs (tambordiegs)

Tad nu ķeramies pie paša procesa..

Pirmais solis ir saprast, cik lielus tējas krūzīšu paliktņus vajadzēs. Šim nolūkam ņēmu savu iecienīto krūzīti, izmērīju tai apakšu un katrai malai pieskaitīju pa vienam centimetram. Ikdienas lietošanā būs ērtāk, ja noaustais paliktnis būs nedaudz lielāks kā pati krūze.

Otrais solis ir izvēlēties dziju. Te man ir divi ieteikumi! Pirmais – izvēlies dzijas, kas biezuma ziņā daudz neatšķiras, lai paliktnis būs gluds un krūze nestāvētu šķībi.

Otrais – izmanto ne vairāk kā 3 krāsas. Katram paliktnim vari veidot citādu rakstu, taču, izmantojot tikai 3 krāsas, tie visi kopā veidos saskanīgu komplektu. Es izvēlējos tumši zilu, zaļu un krēmkrāsu kopā ar tumši zilu diegu.

kā izvēlēties dzijas aušanas darbiņam

Trešais solis ir sagatavot aušanas rāmi. Es izmantoju finiera rāmi no mūsu aušanas komplektiem, kurus var iegādāties komplektā ar dzijām ŠEIT. Alternatīvs variants ir izveidot kartona pamatni aušanai. Par to jau pavisam drīz citā bloga ierakstā.

Tātad uz aušanas rāmja es atstāju dažas iedaļas nenotītas, lai mani tējas krūzīšu paliktņi nav pārāk plati.

kā uztīt un sagatavot rāmi aušanai

Ceturtais solis ir pats aušanas process un raksta veidošana. Es izvēlējos katru paliktni veidot citādāku (izmantojot vienas un tās pašas dzijas) un man patiesi patīk, kā tie izskatās kopā.

aušanas stelees bērniem un aušanas pamatprincipi

! Neliels atgādinājums – aušanas procesā nevelc dziju pārāk stingri, citādi noaustā paliktņa forma atgādinās smilšu pulskteni. Vairāk par pamatprincipiem aušanā vari lasīt ŠEIT.

kā noaust krūzīšu palitņus zaļā un zilā krāsā

Piektais solis ir noaustā darba noņemšana. Apgriez aušanas rāmi ar kreiso pusi uz augšu un pārgriez diegus pa vidu un sasien pa diviem kopā. Es iesaku griezt pa 2-4 diegiem. Tas palīdz pašam “nesapiņķerēties” diegu daudzumā.

kā noņemt noausto darbu no rāmja, lai tas neizjuktu

Sestais solis ir dzijas un diegu galu ievēršana, lai darbiņš būtu glīti pabeigts.

kā ievilkt galus aušanas beigās

Septītais solis ir nogludināšana. Tā palīdz nofiksēt darbiņu un to vislabāk darīt caur nedaudz mitru, plānu kokvilnas audumu.

Un tad atliek baudīt krūzi gardas tējas vai kafijas!

kā pašam noaust krūzīšu paliktņus

Ceru šis raksts iedvesmoja Tevi izmēģināt aušanu!

Ja Tev rodas kādi jautājumi, tad zini, ka droši vari man rakstīt uz info@foxthemaker.com!

 Lai radoša darbošanās!

- Agrita